Hozzávalók:
- 2 liter szójatej
- 6 tojás
- 12 dkg eritritol + 3 evőkanál (6 evőkanál + 3 evőkanál)
- 1 csapott evőkanál mandulaliszt (vagy gluténmentes vaníliás pudingpor, esetleg fehérjepor)
- 1 vaníliarúd
- 1-2 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
Tegyük fel forrni a tejet. (A szójatej alapjában véve kissé sárgás színű. Ezzel nincsen semmi gond; kicsit erősebb lesz a madártejünk színe.) Adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét és dobjuk bele magát a vanília rudat is.Közben a 6 tojás sárgáját verjük habosra 12 dkg eritritollal, majd keverjük hozzá a mandulalisztet is. A 6 tojásfehérjét verjük jó kemény habbá 3 evőkanál eritritollal.
Amikor már szépen forr a tej, vegyük ki a vanília rudat. 4-5 evőkanál habot szaggassunk a tejbe, és főzzük meg őket (amikor megnőnek a habok, meg is lehet őket fordítani). Miután szépen megnőttek és megfőttek a habok, szedjük ki őket egy tálcára.
Miután az összes hab elkészült, a meleg tejből 3 evőkanálnyit tegyünk a tojássárgához, keverjük össze, majd folyamatosan keverve öntsük a tejhez.
Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg elkezd kissé sűrűsödni. (Nem kell túl sokáig és túl sűrűre főzni, mert a mandulalisztnek köszönhetően utólag, a hűtés során sűrűsödni fog.)
Ha kész, adjuk hozzá a vanília aromát, valamint - ha szükséges - eritritolt ízlés szerint. Végül tegyük vissza a habokat a madártejbe. Hagyjuk hűlni, majd a tálaláshoz szedjük ki kis tálkákba.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)