Receptgyűjtemények

2015. március 26., csütörtök

"Atkins édesség" #10 - Mexikói forró csokoládé (Atkins diéta / 1. fázis)

Ez az édesen-fűszeresen illatozó meleg nyalánkság a téli karácsonyi vásárok illatfelhőjét idézi... Ajánlom - az Atkins diéta 1. fázisában is - minden szénhidrát-diétázónak, aki egy finom, gyorsan elkészíthető diétás édességre vágyik, hiszen a sűrű tejszín és víz kombinációjából készült habos forró csokoládé lényegesen kevesebb ch-t tartalmaz, mint a tejalapú kakaó: egy bögre forró csoki szénhidrát tartalma csupán 5,2 g. 


Hozzávalók (2 adag):

  • 1 bögre 30%-os tejszín (1 bögre = 2,25 ml)
  • 1 bögre víz (1 bögre = 2,25 ml)
  • 5 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • Eritritol ízlés szerint (kb. 4 púpos teáskanál)
  • Fél teáskanál  vanília aroma
  • Fél teáskanál mandula aroma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj (vagy 1 db 5 cm-es fahéjrúd)


Elkészítés:

Egy kisebb, tűzálló edényben keverjük össze a tejszínt, a vizet, a kakaóport, az aromákat, a fahéjat és adjunk hozzá eritritolt ízlés szerint.

Közepes lángon főzzük fel (de ne forrjon intenzíven), majd jól verjük fel egy habverő segítségével. Vegyük le a tűzről, fedővel és egy konyharuhával takarjuk le, majd hagyjuk állni 2 percig. Ezután ismét verjük fel jól a habverővel, majd azonnal, frissen és melegen tálaljuk.

Díszítésként adjunk minden bögre mellé egy fahéjrudat.





Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)




Ihlette: http://www.atkins.com/recipes/mexican-hot-chocolate/895

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése