Hozzávalók:
- 500g csirkemellfilé
- 100 g vékony szeletelt sonka (pl. selyemsonka)
- 100 g trappista sajt
- 4 dl tej
- 1-2 nagyobb gerezd fokhagyma
- Zabkorpa (kb. 100 g)
- Szezámmag (kb. 2 evőkanál)
- 2 tojás
- Só
- Olaj
Elkészítés:
A megtisztított csirkemelleket vágjuk nagyobb, de vékony szeletekre. (Olyan szeleteket vágjunk, hogy később azokat félbe tudjuk hajtani és meg tudjuk tölteni.) Klopfoljuk ki kissé a hússzeleteket, sózzuk be mindkét oldalukat, majd tegyük őket egy nagyobb edénybe vagy egy kisebb tepsibe, amelyben pácolódhatnak. Készítsünk fohagymás tejes pácot: 4 dl hideg tejbe reszeljünk bele 1-2 nagyobb gerezd fokhagymát, keverjük össze, majd öntsük rá a húsra úgy, hogy a tej ellepje a hússzeleteket. Legalább egy órára tegyük a húsokat a hűtőbe. (Nem kötelező a húsokat bepácolni sütés előtt, de érdemes, mert a fokhagymás-tejes páctól finomabb és puhább lesz a hús.)Eközben készítsük elő a további hozzávalókat. A sajtot vágjuk 0,5-1 cm vastag szeletekre (akkorára, hogy a félbehajtott húsokból ne lógjanak ki). A panírozáshoz tegyük tálkákba a tojást (2 felvert, enyhén sózott tojás), illetve a szezámmaggal összekevert zabkorpát.
A pácolási idő leteltével vegyük ki a húst a hűtőből, majd a lecsepegtetett és megtörölt szeleteket borítsuk be 2 szelet sonkával, s végül tegyünk rájuk egy-egy darab sajtot. Hajtsuk félbe a húst és úgy igazítsuk, hogy sehol ne látszódjon ki a töltelék. (A sajt mindenképpen legyen eltakarva, nehogy kifolyjon sütés közben.) Ha szükséges, fogpiszkáló segítségével zögzítsük a húst.
Forgassuk meg a hússzeleteket először a tojásban, majd a szezámmagos zabkorpában. Ezután bő, meleg (de nem túl forró) olajba tegyük a húsokat. Az első oldalt süssük fedő alatt, majd fedő nélkül süssük készre. Tálaljuk friss salátával.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése