Hozzávalók:
- 10-15 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 db natúr tömlős sajt (100 g)
- 2 dl tejszín
- 2 db leveskocka
- 4 evőkanál pirított tökmag
- Só
- Szerecsendió
- Tárkony
Elkészítés:
A leveskockákat főzzük fel 1,5 liter vízzel, majd tegyük bele a sajtokat és lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt felolvad. Forraljuk fel, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük bele a tejszínt. Forraljuk össze ismét, s közben ízesítsük egy kevés szerecsendióval, és - ha szükséges - sóval. Az újraforrást követően keverjünk a levesbe egy kevés tárkonyt. Közben pirítsuk meg a tökmagot, majd tálaláskor szórjunk a levesre belőle.Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Megcsináltam de sajnos nem sűrűsödött be :(
VálaszTörlésEz az egyik kedvenc levesem, annyira finom!!!
VálaszTörlés