Hozzávalók:
- 100 g magas kakaótartalmú (min. 70%-os), hozzáadott cukrot nem tartalmazó étcsokoládé
- 200 g teavaj
- 3 evőkanál eritritol
- 4 egész tojás
- 30 g mandula liszt
- 1 dl víz
- 2 teáskanál vanília aroma
- 100 g dióbél
- Margarin (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 180 fokra; illetve kenjünk ki egy kisebb méretű tepsit margarinnal.A durvára tört csokoládét vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk meg. Ezután tegyük félre, és hagyjuk hűlni. Ezalatt robotgép segítésével keverjük krémesre a teavajat az eritritollal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat is. Öntsük hozzá a lehűlt csokoládét, majd keverjük jól össze. Adjuk hozzá a mandulalisztet, a vizet és a vanília aromát, illetve édesítsük még némi eritritollal, ha szükséges. Addig keverjük, míg szép, homogén masszát nem kapunk.
Öntsük bele a kivajazott tepsibe, simítsuk el a tetejét. majd szórjuk meg a kis darabokra tört dióval. Légkeveréses módban süssük kb. 20-25 percig. 16 szelet lesz belőle.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése