Az Olaszországot idéző, illatos négysajtos csirkemell (quattro formaggi szósszal) egy nagyon egyszerű, ámde annál izgalmasabb ízvilágú étel. Olyan omlós, hogy az első falat után azon kaphatjuk magunkat, hogy szinte szétolvad a szánkban a husi... Köretként párolt zöldségek vagy zöldségpürék (pl. zellerpüré) illenek hozzá.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 25-30 dkg sajt vegyesen, pl.:
- 10 dkg trappista sajt (reszelve)
- 10 dkg edami sajt (reszelve)
- 5 dkg füstölt sajt (reszelve)
- 3 dkg márvány sajt (reszelve)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejszín
- Só
- Bors
- Szerecsendió
- Kakukkfű
- Olaj vagy zsír
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet vágjuk vékony szeletekre. Klopfoljuk ki kissé a hússzeleteket, majd ízesítsük őket sóval, borssal ízlés szerint. Helyezzük a szeleteket olajjal vagy zsírral kikent tepsibe szorosan egymás mellé.
Közben készítsük el a sajtmártást. A finomra aprított fokhagymát egy evőkanálnyi olajon dinszteljük meg (nagyon rövid ideig), majd adjuk hozzá a tejszínt. Miután felforrósodott a tejszín, adjuk hozzá a reszelt sajtokat, majd addig kevergessük, amíg el nem olvadnak a sajtok és homogén mártást nem kapunk. Ekkor ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, szerecsendióval és kakukkfűvel ízlés szerint.
Végül öntsük a sajtmártást a csirkemell szeletekre. 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módban, alufólia alatt süssük kb. 40 percig.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése