2015. június 28., vasárnap

Cukkini krémleves - 23. blogkóstoló

Ez a cukkini krémleves egy szombati ebéd alkalmával készült. Olyan kellemesen ízletes, hogy azonnal el is fogyott - s legnagyobb meglepetésemre még azok is finomnak találták, akiknek fenntartásai voltak a cukkinivel szemben. :) Ezt a gyorsan és egyszerűen elkészíthető levest az általam kiírt 23. Blogkóstoló keretein belül készítettem el. A számomra kisorsolt gasztroblog Szani Konyhája volt. A rengeteg étvágygerjesztő desszert között bukkantam rá erre az alacsony szénhidrát-tartalmú, Atkins diétába is beilleszthető cukkini krémleves receptre, aminek nagyon megörültem, hiszen már rég ki akartam próbálni ezt az ételt. Szuper recept; csupán annyit módosítottam rajta, hogy tejföl helyett tejszínnel dúsítottam, és metélőhagyma helyett petrezselyemmel szórtam meg. :)


Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleves kocka 
  • 1 csapott evőkanál ételízesítő
  • Bors
  • 1,5 dl tejszín 
  • Petrezselyem
  • Tálaláshoz: reszelt sajt, pirított bacon szalonna

Elkészítés:

Kockázzuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát. A cukkinit hámozzuk meg (ha nem zsenge már, akkor távolítsuk el a közepét a magokkal), majd vágjuk kisebb kockákra. A zöldségeket tegyük egy lábasba, majd engedjük fel 1-1,2 dl vízzel. Tegyük bele a leveskockát és az ételízesítőt, majd ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint. Addig főzzük, míg a zöldségek jól megpuhulnak. Ha kész, botmixer segítségével turmixoljuk össze, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejszínt. Főzzük fel ismét, majd hintsük meg egy kevés petrezselyemmel. Tálaljuk reszelt sajttal és pirított bacon szalonnával.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése