Hozzávalók:
- 50 dkg félzsíros túró
- 4 db tojás
- 15 evőkanál eritritol
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 1,5 csapott evőkanál étkezési búzadara
- 1 normál nagyságú citrom
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját az eritritollal fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a búzadarát, a citrom reszelt héját és a citrom levét, valamint a villával összetört túrót. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat.A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába - vigyázva, nehogy a hab összetörjön.
Az így kapott masszát egy 26 cm-es, zsírpapírral bélelt (vagy margarinnal kikent és vékonyan kilisztezett) tortaformába öntjük, majd 170 fokon, légkeveréses módban, 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Fontos:
Egy adag desszert kb. 3 g szénhidrátot tartalmaz; ezért az Atkins diéta első szakaszában lévők is nyugodtan fogyaszthatják - elsősorban feltét nélkül. (Így is nagyon finom!)
Aki nem az első szakaszban jár (vagy kevésbé fontos számára a szénhidrátbevitel drasztikus csökkentése), pár szem gyümölccsel (pl. málnával) vagy egy kis lekvárral egészítheti ki. (Ez természetesen növeli a desszert szénhidrát-tartalmát.)
Én egy szelethez egy teáskanálnyi natúr erdei feketegyöngy lekvárt tálaltam. (Ez a lekvár az aggteleki Koltay házaspár kínálatából származik. Natúr készítmény, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot, adalékanyagot és tartósítószert!) Egy tavalyi kirándulás alkalmával szereztük be, s most idejét láttam felbontani. Édesen fanyar íze tökéletesen passzolt ehhez a desszerthez! :)
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Várom a fenti recept alapján elkészített ételek fotóit hozzászólásban! :)
Ihlette: http://www.nosalty.hu/recept/edit-diabetikus-turofelfujtja-0
Megcsináltam,finom lett :D viszont azt nagyon bánom hogy a citromot még csak a közelébe engedtem..
VálaszTörlés