Receptgyűjtemények

2015. február 3., kedd

Halfasírt busából (busafasírt) szénhidrát nélkül - Ahogy csak Apu tudja!

Amikor az ember édesapja tökéletesen készít el egy ételt, azon kár lenne változtatni! Főleg, ha az az étel teljesen szénhidrátmentes: nincs benne se tojás, se liszt, se kenyér, se zsemlemorzsa... Ez a recept és a képeken látható fasírtgolyók az ő keze munkáját dicsérik. Az végeredmény az egész család szerint fantasztikus - nem hiába fogy el pillanatok alatt! Minden Atkins-diétázó étrendjébe ajánlom!



Érvek a busa mellett:
Hazánkban egyedül a busa tartalmaz nagyobb mennyiségben omega-3 zsírsavat. Orvosbiológiai kísérletek szerint húsának rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezért húsát az érelmeszesedést megelőző élelmiszerek közé sorolják.

Hozzávalók:

  • 2 kg busa filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • Őrölt chili paprika (vagy erős paprika) ízlés szerint
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • 1 csipet bors
  • Olaj

Elkészítése:

A kisebb darabokra feldarabolt halhúst besózzuk, hogy a só jól átjárja a halat, és hogy kiszívja a benne lévő vizet. Kb. 2 óra hosszáig állni hagyjuk, majd kifacsarjuk a vizet, amit a hús engedett. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd így, a hagymákkal együtt ledaráljuk a húst. Hozzáadjuk a borsot és a chili paprikát, illetve sózzuk ízlés szerint. Miután jól összedolgoztuk az alapanyagokat, a halból ping-pong labda nagyságú golyókat gyúrunk, majd bő forró olajban 8 percig sütjük őket.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése