Érvek a busa mellett:
Hazánkban egyedül a busa tartalmaz nagyobb mennyiségben omega-3 zsírsavat. Orvosbiológiai kísérletek szerint húsának rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezért húsát az érelmeszesedést megelőző élelmiszerek közé sorolják.
Hozzávalók:
- 2 kg busa filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- Őrölt chili paprika (vagy erős paprika) ízlés szerint
- 1 csipet őrölt köménymag
- 1 csipet bors
- Só
- Olaj
Elkészítése:
A kisebb darabokra feldarabolt halhúst besózzuk, hogy a só jól átjárja a halat, és hogy kiszívja a benne lévő vizet. Kb. 2 óra hosszáig állni hagyjuk, majd kifacsarjuk a vizet, amit a hús engedett. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd így, a hagymákkal együtt ledaráljuk a húst. Hozzáadjuk a borsot és a chili paprikát, illetve sózzuk ízlés szerint. Miután jól összedolgoztuk az alapanyagokat, a halból ping-pong labda nagyságú golyókat gyúrunk, majd bő forró olajban 8 percig sütjük őket.Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése