2015. január 28., szerda

"Atkins édesség" #1 - Joghurtos túrókrém gyorsan, egyszerűen

Az Atkins diéta igazán emberpróbáló lehet azoknak, akik rajonganak az édes, krémes nassolni valók iránt. Ha csillapíthatatlan vágyat érzel egy kis édesség iránt, próbáld ki ezt az egyszerű  túrókrém receptet. Isteni finom! Meglehetősen laktató; és egy adag mindössze 7,5-8 g szénhidrátot tartalmaz!



Hozzávalók (2 adag):

  • 250 g zsírszegény túró
  • 1 doboz natúr joghurt (helyettesíthető pár kanál tejszínnel vagy tejföllel)
  • édesítőszer
  • fahéj

Elkészítés:

Egy kisebb tálkában törjük össze a túrót, majd keverjük hozzá a joghurtot. Ízlés szerint keverjünk bele 3-4 szem porrá zúzott édesítőszert (vagy használjunk folyékony édesítőt). Alaposan keverjük el az így kapott krémet. Kanalazzuk süteményes tányérra vagy kisebb tálkákba, majd díszítésként szórjuk meg a halmokat fahéjjal. (A fahéj nemcsak szebbé, gusztusosabbá teszi a túrókrémet, hanem finom, különleges harmóniát visz az ízvilágba.)

Továbbfejlesztési lehetőségek: Egy kis cukormentes kakaópor hozzáadásával ízesíthetjük a túrókrémet. (Ekkor ízlés szerint tovább kell édesíteni a masszát). Aki nem az Atkins diéta első fázisában jár, nyugodtan felturbózhatja a túrókrémet pár szem gyümölccsel, esetleg egy kis zabpehely hozzáadásával.

Fontos: Mivel egy adag túrókrém 7,5-8 g szénhidrátot tartalmaz, érdemes ezt a desszertet olyan napokon elkészíteni, amikor minimális szénhidrátbevitel történt. Ne tegyük rendszeressé az elkészítését; inkább csak alkalomadtán vegyük elő ezt a receptet, amikor már "végképp szükség" van egy kicsit édesebb ízre. 

Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése