2015. február 3., kedd

"Atkins édesség" #2 - Diétás túródesszert (szénhidrát-tartalom: 3g/szelet)



Hozzávalók:

  • 50 dkg félzsíros túró
  • 4 db tojás
  • 15 evőkanál eritritol
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 1,5 csapott evőkanál étkezési búzadara
  • 1 normál nagyságú citrom
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját az eritritollal fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a búzadarát, a citrom reszelt héját és a citrom levét, valamint a villával összetört túrót. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat.

A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába - vigyázva, nehogy a hab összetörjön.

Az így kapott masszát egy 26 cm-es, zsírpapírral bélelt (vagy margarinnal kikent és vékonyan kilisztezett) tortaformába öntjük, majd 170 fokon, légkeveréses módban, 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fontos:

Egy adag desszert kb. 3 g szénhidrátot tartalmaz; ezért az Atkins diéta első szakaszában lévők is nyugodtan fogyaszthatják - elsősorban feltét nélkül. (Így is nagyon finom!)

Aki nem az első szakaszban jár (vagy kevésbé fontos számára a szénhidrátbevitel drasztikus csökkentése), pár szem gyümölccsel (pl. málnával) vagy egy kis lekvárral egészítheti ki. (Ez természetesen növeli a desszert szénhidrát-tartalmát.)

Én egy szelethez egy teáskanálnyi natúr erdei feketegyöngy lekvárt tálaltam. (Ez a lekvár az aggteleki Koltay házaspár kínálatából származik. Natúr készítmény, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot, adalékanyagot és tartósítószert!) Egy tavalyi kirándulás alkalmával szereztük be, s most idejét láttam felbontani. Édesen fanyar íze tökéletesen passzolt ehhez a desszerthez! :)

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Várom a fenti recept alapján elkészített ételek fotóit hozzászólásban! :)

Ihlette: http://www.nosalty.hu/recept/edit-diabetikus-turofelfujtja-0

1 megjegyzés:

  1. Megcsináltam,finom lett :D viszont azt nagyon bánom hogy a citromot még csak a közelébe engedtem..

    VálaszTörlés