2015. február 25., szerda

"Atkins édesség" #5 - Tiramisu pohárkrém, avagy szénhidrátszegény "hamis tiramisu" piskóta nélkül

Villámgyorsan és egyszerűen elkészíthető habos nyalánkság azok számára, akik az Atkins diéta alatt sem tudják nélkülözni az édesen krémes falatokat. A teljes krém mindössze 20 g szénhidrátot tartalmaz, amelyből 6 adag készíthető. Tehát egy pohárkrém csupán 3,3 g szénhidrátot tartalmaz.



Hozzávalók:


  • Fél dl erős feketekávé (vagy 3 teáskanál instant kávé fél dl forró vízben feloldva)
  • 1 teáskanál rum aroma
  • 4 dl cukrozatlan tejszín
  • 6 dkg eritritol (legjobb, ha por állagú)
  • 25 dkg mascarpone
  • Cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A kávéhoz adjuk hozzá a rum aromát, majd hagyjuk kihűlni. Ezalatt verjük kemény habbá a tejszínt az eritritollal. Amikor a kávé kihűlt, keverjük össze egy tálban a mascarponéval, majd adjuk hozzá a habot is és keverjük jól össze az egészet. Töltsünk meg pohárkákat vagy kisebb tálkákat félig a masszával, majd szórjunk rá kakaóport. Ezután tegyük tele a poharakat/tálkákat a masszával, majd min. 1 órára tegyük őket hűtőbe. (Ennek a középső kakaórétegnek főleg dekorációs célja van.) Némi hűtés után már fogyasztható is, de a legfinomabb másnap. Tálaláskor szórjuk meg a tetejüket kakaóporral.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

7 megjegyzés:

  1. Délután megcsináltam, most ettem meg belőle egy adagot. Utána imába foglaltam a neved! Valami isteni! (Mondjuk, én 5 dl Hulala-val csináltam, de az nem oszt, nem szoroz) Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm ezt a kedves hozzászólást! Örülök, hogy ennyire ízlett! :) Diéta esetén csak óvatosan a Hulala-val, mert az cukros! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hullalából létezik cukormentes is,igaz elég ritkán látok a boltokban.

      Törlés
  3. Elkészítettem ezt a tiramisu "utánzatot"kis változtatással.Készítettem lisztmentes piskótát 6 tojásból,3kanál eretritből,sütőporból a hagyományos módon,felét fehéren hagytam,felébe kakót tettem,s úgy sütöttem ki tis tepsiben.12 perc alatt kisül,majd ezt a piskótát mártottam kávéba,rá a krém,utána a kakaós piskóta,krém,végül kakaópor.Valami isteni lett,s nem annyira tömény krém.Lehet,hogy így megemeli a szénhidráttartalmat,ezt nem tudom.

    VálaszTörlés
  4. Szuper ötlet, köszönöm, hogy megosztottad! :)

    VálaszTörlés
  5. Szuper ötlet, köszönöm, hogy megosztottad! :)

    VálaszTörlés
  6. Szuper ötlet, köszönöm, hogy megosztottad! :)

    VálaszTörlés