2015. május 6., szerda

Csirkemell csíkok szezámmagos tojásbundában

Az a fránya panír... ki ne szeretné? :) Sajnos azonban a szénhidrátszegény diétával nehezen összeegyeztethető... Többször tettem már kísérletet egy-egy alacsony szénhidráttartalmú panír elkészítésével, de úgy érzem, ez a tojásbunda az igazi! :) Az étel fűszerezése nemesen egyszerű; ám formabontó alakja játékossá teszi ezt a csirkeételt.


Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 2 tojás
  • Mandulaliszt (kb. 50 g)
  • Só 
  • Bors
  • Szezámmag (kb. 2 evőkanál)
  • Olaj

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet vágjuk kétujjnyi vastag, hosszú csíkokra. Klopfoljuk ki kissé a hússzeleteket, majd ízesítsük őket sóval, borssal ízlés szerint. Közben készítsük elő a panír alapanyagait: öntsük ki egy tányérba a mandulalisztet, valamint verjük fel a tojásokat, sózzuk meg, és adjuk hozzá a szezámmagot. A húsokat először forgassuk bele a mandulalisztbe, majd a szezámmagos tojásba. Végül bő, forró olajban süssük a húsok mindkét oldalát aranybarnára.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

4 megjegyzés:

  1. ezzel csak az a gond, hogy iszonyú zsíros a bunda... :( és mivel nincs liszt a hús felületén, így nem issza fel a kifolyó hús nedvét sem, nekem nem jött be.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Iris! Sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésed. A recept írja a mandulalisztet is :) Így nekem nem lett zsírosabb a bunda, mint egy hagyományos rántott szelet :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Iris! Sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésed. A recept írja a mandulalisztet is :) Így nekem nem lett zsírosabb a bunda, mint egy hagyományos rántott szelet :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Iris! Sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésed. A recept írja a mandulalisztet is :) Így nekem nem lett zsírosabb a bunda, mint egy hagyományos rántott szelet :)

    VálaszTörlés