2015. május 23., szombat

Tejfölös uborkasaláta

A tejfölös uborkasaláta az Atkins diéta - és más szénhidrátcsökkentett étrend - alatt kiváló köret sült húsok mellé. Az uborka-só-tejföl kombinációból percek alatt összedobható saláta egy kevés fokhagyma és bors hozzáadásával még pikánsabbá tehető.


Hozzávalók:


  • 1 kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • Bors
  • 2 dl tejföl


Elkészítés:


A gondosan megmosott uborkát uborkagyalu segítségével vágjuk vékony karikákra. Adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát, majd alaposan sózzuk be. Kb. 30 percig hagyjuk állni, hogy levet ereszthessen. Ez idő leteltével keverjük a tejfölt az uborkához, majd ízlés szerint ízesítsük sóval egy pici frissen őrölt borssal. (Az uborka levét leönteni nem szükséges, mert így a vitaminok a salátában maradnak, és a tejfölös dresszing is lucskosabb lesz.) Tálaláskor hintsük meg egy kevés pirospaprikával díszítésként.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése