Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- Só
- Bors
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A gondosan megmosott uborkát uborkagyalu segítségével vágjuk vékony karikákra. Adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát, majd alaposan sózzuk be. Kb. 30 percig hagyjuk állni, hogy levet ereszthessen. Ez idő leteltével keverjük a tejfölt az uborkához, majd ízlés szerint ízesítsük sóval egy pici frissen őrölt borssal. (Az uborka levét leönteni nem szükséges, mert így a vitaminok a salátában maradnak, és a tejfölös dresszing is lucskosabb lesz.) Tálaláskor hintsük meg egy kevés pirospaprikával díszítésként.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése