2018. január 8., hétfő

"Atkins édesség" #20 - Szénhidrátszegény piskóta mandulaliszttel

Búzalisztmentes, mellékízmentes, rugalmas és nagyon puha... nagyjából így lehet jellemezni pár szóval ezt a finom mandulás piskótát, mely a szénhidrátcsökkentett diétán lévők mentsvára lehet akkor, amikor támad az édesség iránti vágy. A teljes adag szénhidráttartalma mindössze 17g, ezért nemcsak önmagában fogyasztható nasiként, hanem tortalapként/süteményalapként is bátran használható például egy diétás túrókrémmel megtöltve.


Hozzávalók:

  • 5 púpos evőkanál mandulaliszt
  • 1 púpos evőkanál kókuszliszt (mandulaliszttel helyettesíthető)
  • 6 tojás
  • 2 teáskanál folyékony édesítőszer
  • Késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat: a fehérjét egy nagyobb tálban verjük kemény habbá, a sárgákat tegyük egy csészébe. A habhoz adjuk hozzá az édesítőszert, majd verjük tovább, hogy jól elkeveredjen. Adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat, melyekkel szintén verjük további 4-5 percig. Végül fakanállal óvatosan forgassuk bele a habba a szódabikarbónával elkevert lisztet.

Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába, és igazítsuk simára a tetejét. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára. (A sütő ajtaját az első 10 percben semmiképp se nyissuk ki, mert tészta könnyen összeeshet.)

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése