Ki ne szeretné a lepcsánkát? Akarom mondani: tócsni, macok, lapcsánka, recsege, lapótya, matutka, toksa, cicege, tócsi, gánica, matutka, krumliprósza, stb. Ahány táj, annyi elnevezés... Ám a fő alapanyag közös: a burgonya. S épp ezért ez az étel nehezen illeszthető be a szénhidrátszegény diétába. De itt jön egy finom csavar: használjunk krumpli helyett cukkinit, spékeljük meg az egészet egy kis sárgarépával, s már kész is a diétás változat!
Hozzávalók:
- 1 db közepes cukkini
- 1 db közepes sárgarépa
- 2 db tojás
- 3 evőkanál zabpehelyliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- Só
- Bors
- Bazsalikom
- Kevés olaj (a sütéshez)
Elkészítés:

A megtisztított, meghámozott sárgarépát, valamint az alaposan megmosott cukkinit reszeljük le nagylyukú sajtreszelőn, majd sózzuk be és jól keverjük össze a zöldségeket. Legalább fél órán át pihentessük a keveréket, hogy a cukkini levet engedhessen.
A pihentetést követően alaposan nyomkodjuk ki a zöldségek levét, majd adjuk hozzá a zabpehelylisztet és a felaprított fokhagymát, valamint ízesítsük sóval, borssal és egy kevés bazsalikommal. Kevés forró olajba kanállal szaggassunk kis gombócokat a masszából, majd lapítsuk le a lepcsnkákat, hogy jól átsüljenek. Közepes lángon mindkét oldalukat süssük készre - vigyázva arra, hogy csak pár perc sütés után fordítsuk meg őket, nehogy szétessenek.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Ihlette: http://napifittkonyha.blog.hu/2016/04/22/sargarepas_cukkini_tocsni
Elkeszitettem, de nekem borzasztoan megszivta magat zsiradekkal. Masnak is? Vagy vmit nem jol csinaltam?
VálaszTörlés