2015. május 11., hétfő

Tojáskrém, avagy hagymás-tojásos szendvicskrém

Elsősorban reggelire vagy vacsorára ajánlom ezt a nagyon finom és könnyű hagymás-tojásos szendvicskrémet. Amellett, hogy megbolondíthatjuk vele a hagyományos reggeli- és vacsoraízeket, ez az étel tökéletes módja az esetlegesen megmaradt főtt tojások felhasználásának (pl. a húsvét utáni időszakban).


Hozzávalók:


  • 8 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 kis fej lilahagyma
  • Bors
  • Petrezselyem

Elkészítés:

Főzzük meg a tojásokat. Vágjuk a főtt tojásokat apró kockákra, majd törjük finomra egy villa segítségével. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott lilahagymát, a margarint, a tejfölt, a majonézt és a mustárt, majd keverjük jól össze az egészet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd hűtőben hagyjuk állni min. 4 órán át, hogy jól összeérjenek az ízek.

Teljes kiőrlésű Abonett kenyérre kenjünk belőle ízlés szerint, díszítésként hintsük meg egy csipet aprított petrezselyemmel és már fogyasztható is!

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Ihlette: http://www.nosalty.hu/recept/lilahagymas-tojaskrem


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése