Receptgyűjtemények

2015. június 4., csütörtök

Paradicsomsaláta

Az alábbi fűszeres paradicsomsaláta alig negyed óra alatt összedobható, és némi pihentetést követően máris fogyasztható. Ez a nemesen egyszerű saláta a maga pikáns ecetes dresszingjével semmilyen különleges hozzávalót nem igényel. A szénhidrátcsökkentett étrendben elsősorban sült húsok mellé ajánlom köretként.


Hozzávalók:

  • 5-6 db paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál eritritol
  • 1 dl víz
  • Metélőhagyma
  • Bazsalikom
  • Majoránna
  • Só 
  • Bors

Elkészítés:

A megtisztított paradicsomokat kockázzuk fel, majd tegyük egy tálba és sózzuk meg. Hagyjuk állni, s  közben készítsük el az ecetes dresszinget. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd egy kis tálkában keverjük hozzá az olíva olajat, az ecetet, az eritritolt, a vizet, valamint adjunk hozzá ízlés szerint metélőhagymát, bazsalikomot, majoránnát, sót és borsot. A dresszinget öntsük a paradicsomra, majd óvatosan keverjük össze. Hűtőben hagyjuk állni min. 15 percig, hogy összeérjenek az ízek.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése