Az alábbi fűszeres paradicsomsaláta alig negyed óra alatt összedobható, és némi pihentetést követően máris fogyasztható. Ez a nemesen egyszerű saláta a maga pikáns ecetes dresszingjével semmilyen különleges hozzávalót nem igényel. A szénhidrátcsökkentett étrendben elsősorban sült húsok mellé ajánlom köretként.
Hozzávalók:
- 5-6 db paradicsom
- 1 kis fej hagyma
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1 teáskanál ecet
- 1 teáskanál eritritol
- 1 dl víz
- Metélőhagyma
- Bazsalikom
- Majoránna
- Só
- Bors
Elkészítés:
A megtisztított paradicsomokat kockázzuk fel, majd tegyük egy tálba és sózzuk meg. Hagyjuk állni, s közben készítsük el az ecetes dresszinget. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd egy kis tálkában keverjük hozzá az olíva olajat, az ecetet, az eritritolt, a vizet, valamint adjunk hozzá ízlés szerint metélőhagymát, bazsalikomot, majoránnát, sót és borsot. A dresszinget öntsük a paradicsomra, majd óvatosan keverjük össze. Hűtőben hagyjuk állni min. 15 percig, hogy összeérjenek az ízek.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése