2018. január 3., szerda

Kolbászos túrópogácsa

Számtalanszor asztalra - vagy éppen uzsonnástasakba - került már nálunk ez a villámgyorsan elkészíthető, végtelenül egyszerű "sós túrófánk", melyet az apró kolbászfalatkák tesznek igazán ínycsiklandozóvá. Nemcsak reggelire vagy vacsorára, de akár nasiként, vendégváróként is megállja a helyét.


Hozzávalók:


  • 250 g félzsíros túró
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt
  • 2 tojás
  • Negyed kávéskanál só 
  • 50 g kolbász (csemege vagy csípős ízlés szerint) kis karikákra vagy kockákra vágva
  • Kevés olaj (a sütéshez)

Elkészítés:


Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, majd kevés forró olajba kanállal szaggassunk kis gombócokat a masszából. Lapítsuk le a túrópogácsákat, hogy jól átsüljenek, majd közepes lángon mindkét oldalukat süssük készre.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Ihlette: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/05/zabpelyhes-turos-puffancs.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése