Hozzávalók (12 adaghoz):
- 100 g magas kakaótartalmú, hozzáadott cukrot nem tartalmazó étcsokoládé
- 8 evőkanál vaj (kb. 180 g)
- 2 evőkanál víz
- 3/4 bögre eritritol (kb. 160 g), ami 2 részletben kerül felhasználásra (negyed + fél bögre)
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 6 tojás
Elkészítés:
Előkészítésként melegítsük elő a sütőt 160 fokra; illetve kenjünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát margarinnal, az alsó részét pedig takarjuk be zsírpapírral.A durvára tört csokoládéhoz adjuk hozzá a vajat és a vizet, majd vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk meg. Ezután tegyük félre a csokoládét, és hűtsük le szobahőmérsékletűre. Miután lehűlt, adjunk hozzá 1/4 bögre eritritolt, illetve a kakaóport és a vanília aromát is. Keverjük jól össze, hogy homogén masszát kapjunk.
Robotgép segítségével verjük habosra a tojásokat (5-6 percnyi keverés szükséges). Adjuk hozzá a maradék eritritolt és csökkentett sebességgel verjük még további 1 percig a tojásokat. A tojásos keveréket három részletben keverjük bele a csokis masszába.
Az így kapott masszát öntsük az előkészített tortaformába és szépen simítsuk el a tetejét. Süssük kb. 40-45 percig (ezalatt a tészta szépen egyenletesen meg fog nőni). Tálalás előtt hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni.
Tippek:
- Süthetjük szögletes tepsiben is, majd felvághatjuk tetszőleges méretű kockákra.
- Tálaláskor adhatunk hozzá saját készítésű tejszínhabot. Ehhez 2 dl habtejszínt verjünk fel kemény habbá 30 g eritritollal. (Ez adagonként kb. 0,5 g-mal emeli a szénhidrát tartalmat.)
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Szia, összeesik sütőből kikerülve?
VálaszTörlésSzia! Igen! Ahogy a középső képen látható, sütés közben felpúposodik, aztán a sütőből kivéve visszamegy vízszintesbe :)
VálaszTörlésSzia! Igen! Ahogy a középső képen látható, sütés közben felpúposodik, aztán a sütőből kivéve visszamegy vízszintesbe :)
VálaszTörlés