Hozzávalók:
- 185-200 g töltőtömegű tonhal konzerv
- Fél fej lilahagyma
- 2 teáskanál mustár
- 2 teáskanál majonéz
- 1,5 teáskanál citromlé
- Oregánó
- Só
- Bors
- Aprított petrezselyem
- Abonett kenyér
Elkészítés:
A tonhal konzervekről csöppögtessük le a lét. Közben vágjuk apró kockákra a lilahagymát, majd egy tálban keverjük össze a halat és a hagymát. Adjuk hozzá a mustárt, a majonézt, a citromlét, illetve 1-2 teáskanálnyi oregánót és ízlés szerint sót, borsot. Végül jól keverjük össze az egészet.Teljes kiőrlésű Abonett kenyérre kenjünk belőle ízlés szerint, díszítésként hintsük meg egy csipet aprított petrezselyemmel és már fogyasztható is!
Nemcsak reggelire vagy vacsorára ajánlom, hanem előételként vagy vendégváró falatkákként is felszolgálható!
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nagyon jól néz ki! Tetszik, hogy tettél bele petrezselymet, legközelebb kipróbálom benne én is :)
VálaszTörlésUgye, hogy megunhatatlan és nagyon finom? :)
Köszönöm! :) Tényleg megunhatatlan... ma délután újra elkészítem! :)
VálaszTörlésFinom 👌
VálaszTörlésMajonéz helyett tejföl mehet bele. Köszi. Fincsi :)
VálaszTörlésMajonéz helyett tejföl mehet bele. Köszi. Fincsi :)
VálaszTörlés