2015. április 27., hétfő

Pirosaranyos-sajtos csirkemell

Ez egy pofonegyszerű, de annál pikánsabb recept csirkemellhez (vagy akár csirkecombhoz). Semmilyen különleges alapanyagot nem igényel és pillanatok alatt összeállítható, így a rohanó hétköznapok alatt is gond nélkül elkészíthető.



Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • Egy kis tubus pirosarany (ízlés szerint csemege vagy csípős)
  • 5-6 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 20 dkg reszelt trappista és füstölt sajt vegyesen

Elkészítés:

Vágjuk vékony szeletekre a megtisztított csirkemellet, majd kissé klopfoljuk ki őket. Kenjük meg a hússzeletek mindkét oldalát bőven pirosarannyal (más fűszerre nincs is szükség). Kivajazott tepsiben helyezzük el szorosan egymás mellett a csirkemell szeleteket, szórjuk meg az egészet finomra aprított fokhagymával, végül reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módban, alufóliával letakarva kb. 30 percig, majd a fóliát levéve további 20-30 percig süssük, amíg a sajt aranybarnára pirul a tetején.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Ihlette: http://www.mindmegette.hu/pirosaranyos-csirkecomb.recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése