Hozzávalók (16 db-hoz):
- 50 dkg zsírszegény túró
- 2 tojás
- Eritritol ízlés szerint (kb. 4 dkg)
- 7 dkg zabkorpa (a gombócba)
- 2 evőkanál olaj
- 7 dkg zabkorpa (beleforgatni)
- Tejföl
- Eritritol ízlés szerint (tejfölbe)
- Fahéj
Elkészítés:
Keverjük össze a túrót a tojás sárgájával és a zabkorpával, keverjünk hozzá ízlés szerint eritritolt, majd jól dolgozzuk össze az egészet. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd a habot óvatosan keverjük a túrós masszához. Pihentessük min. 1,5 órán át hűtőben, majd nedves kézzel formázzunk belőle kis gombócokat. (Felhasználásig tartsuk hűtőben a gombócokat.) Tegyük a gombócokat enyhén sós forrásban lévő vízbe; majd kb. 5 perc alatt főzzük ki őket. (Miután feljönnek a víz tetejére, még kb. 2 percig kell főzni.) Közben az olajon pirítsuk aranybarnára a maradék zabkorpát, s forgassuk bele a kifőtt, lecsöpögtetett gombócokat. Tálaláskor eritritollal ízlés szerint édesített tejfölt adjunk a gombócok mellé, majd szórjuk meg az egészet egy pici fahéjjal.Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Fantasztikusan finom lett! 😋Köszi a receptet!
VálaszTörlésÖrülök, egészségedre! :)
Törlés