2015. március 9., hétfő

Pirított hagymás sajtos sertéskaraj

A pirított hagyma lágyan intenzív íze a meghatározó ebben a sertésételben. Aki szereti a hagymát, imádni fogja! Én - hagymarajongóként - úgy gondolom, hogy ez egy zseniális összeállítás - nemcsak az íze, hanem az egyszerűsége miatt is.


Hozzávalók:


  • 80 dkg sertéskaraj
  • 6 fej vöröshagyma
  • 30 dkg reszelt  trappista sajt
  • Bors
  • Néhány evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • Olaj

Elkészítés:

Szeleteljük fel a sertéskarajt, klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Forgassuk a szeleteket a teljes kiőrlésű lisztbe (ne legyen nagyon lisztes, épphogy csak érje a liszt a húst), majd kevés olajon egy serpenyőben 2-2 percig pirítsuk a szeletek mindkét oldalát. Ezt követően helyezzük egy olajjal kikent tepsibe a szeleteket szorosan egymás mellé. Vágjuk a hagymákat vékony karikákra, és kevés olajon néhány percig dinszteljük őket. Tegyük a pirított hagymát a hússzeletek tetejére, majd szórjuk meg őket reszelt sajttal. 15-20 percig süssük alufólia alatt, majd a fóliát levéve süssük még további 10-15 percig.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Ihlette: http://www.mindmegette.hu/sajtos-hagymas-sult-karaj.recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése