Hozzávalók:
- 2-3 db tojás / lepény
- Vöröshagyma (ízlés szerint)
- Virsli (ízlés szerint)
- Csirkemell sonka (ízlés szerint)
- Reszelt sajt (ízlés szerint)
- Petrezselyem (szeletelt)
- Só
- Bors
- Majonéz
- Olaj
Elkészítés:
Kisebb serpenyő esetén 2 tojást, nagyobb serpenyő esetén 3 tojást verjünk fel némi só, bors és petrezselyem hozzáadásával. Kevés felhevített olajon kis lángon süssük a tojást kevergetés nélkül addig, amíg a tojás felső része sem folyik. (Vigyázzunk, hogy az alja ne égjen meg!) Ezután fordítsuk meg óvatosan (a palacsintához hasonlóan), és a süssük a másik oldalát is készre.
Amíg a második oldal sül, már tehetjük is a lepény egyik felére a tölteléket (így a sajt is jól rá tud olvadni). Én a következőket tettem bele (a töltelék maga, és annak mennyisége természetesen egyéni ízlés függvénye - gyakorlatilag bármit bele lehet tenni, amit az Atkins diéta megenged):
- Felkarikázott előfőzött, majd kicsit megpirított virsli
- Vékony csíkokra vágott, majd kevés olajon megdinsztelt vöröshagyma
- Apró kockákra vágott csirkemell sonka
- Reszelt trappista sajt
- Reszelt füstölt sajt
Amikor megsült a lepény alja is, hajtsuk a lepény üres felét a töltelékre, kissé nyomogassuk rá, és tálaljuk frissen. Ízlés szerint egy kis majonézzel lehet díszíteni.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése