2015. március 31., kedd

Tojáslepény gazdag töltelékkel reggelire

A tojáslepény egy villámgyorsan elkészíthető tojáskülönlegesség, amely egy izgalmas alternatíva lehet a reggeli rántotta vagy tükörtojás helyett. Serpenyőtől függően 2-3 tojásból gyönyörű lepényt lehet sütni, amelyet tetszőleges húsfélékkel, sajtokkal és zöldségekkel ízlés szerint lehet megtölteni. Az alábbi recept bemutat egy igazán laktató variációt.


Hozzávalók:


  • 2-3 db tojás / lepény
  • Vöröshagyma (ízlés szerint)
  • Virsli (ízlés szerint)
  • Csirkemell sonka (ízlés szerint)
  • Reszelt sajt (ízlés szerint)
  • Petrezselyem (szeletelt)
  • Bors
  • Majonéz
  • Olaj

Elkészítés:


Kisebb serpenyő esetén 2 tojást, nagyobb serpenyő esetén 3 tojást verjünk fel némi só, bors és petrezselyem hozzáadásával. Kevés felhevített olajon kis lángon süssük a tojást kevergetés nélkül addig, amíg a tojás felső része sem folyik. (Vigyázzunk, hogy az alja ne égjen meg!) Ezután fordítsuk meg óvatosan (a palacsintához hasonlóan), és a süssük a másik oldalát is készre.


Amíg a második oldal sül, már tehetjük is a lepény egyik felére a tölteléket (így a sajt is jól rá tud olvadni). Én a következőket tettem bele (a töltelék maga, és annak mennyisége természetesen egyéni ízlés függvénye - gyakorlatilag bármit bele lehet tenni, amit az Atkins diéta megenged):

  • Felkarikázott előfőzött, majd kicsit megpirított virsli
  • Vékony csíkokra vágott, majd kevés olajon megdinsztelt vöröshagyma
  • Apró kockákra vágott csirkemell sonka
  • Reszelt trappista sajt
  • Reszelt füstölt sajt

Amikor megsült a lepény alja is, hajtsuk a lepény üres felét a töltelékre, kissé nyomogassuk rá, és tálaljuk frissen. Ízlés szerint egy kis majonézzel lehet díszíteni.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése