Amikor a "tészta nélküli húsleves" unalmassá válik, akkor vegyük elő ezt a finom raguleves receptet! Nemcsak a vasárnapi ebédet színesítheti, hiszen oly' gyorsan és egyszerűen elkészíthető, hogy a rohanó hétköznapokba is beilleszthető, amikor egy jó meleg, gazdag levesre vágyunk.
Hozzávalók:
- 35 dkg csirkemell
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 erőleves kocka
- 1 evőkanál tárkony
- 3 db babérlevél
- 3 tekerés őrölt bors
- 25 dkg vegyes zöldség (apró kockákra vágott répa, borsó, kevés kukorica ízlés szerint)
- 2 dl 10%-os tejszín
- Só
- Olaj
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott hagymát egy evőkanál olajon, kevés só hozzáadásával lassú tűzön megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet. Fehéredésig pároljuk a húst, majd öntsük fel 2 liter vízzel, adjuk hozzá a leveskockákat, és forraljuk össze. Adjuk hozzá a tárkonyt, a babérlevelet és a borsot, majd tegyük bele a zöldségeket is. Főzzük kb. 30 percig, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, majd ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis sót, borsot és tárkonyt ízlés szerint. Forraljuk össze, és már tálalhatjuk is.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése