2015. március 11., szerda

Tárkonyos csirkeragu leves

Amikor a "tészta nélküli húsleves" unalmassá válik, akkor vegyük elő ezt a finom raguleves receptet! Nemcsak a vasárnapi ebédet színesítheti, hiszen oly' gyorsan és egyszerűen elkészíthető, hogy a rohanó hétköznapokba is beilleszthető, amikor egy jó meleg, gazdag levesre vágyunk.


Hozzávalók:

  • 35 dkg csirkemell 
  • 1 kis fej vöröshagyma 
  • 2 erőleves kocka 
  • 1 evőkanál tárkony 
  • 3 db babérlevél
  • 3 tekerés őrölt bors 
  • 25 dkg vegyes zöldség (apró kockákra vágott répa, borsó, kevés kukorica ízlés szerint)
  • 2 dl 10%-os tejszín
  • Só 
  • Olaj 

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott hagymát egy evőkanál olajon, kevés só hozzáadásával lassú tűzön megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet. Fehéredésig pároljuk a húst, majd öntsük fel 2 liter vízzel, adjuk hozzá a leveskockákat, és forraljuk össze. Adjuk hozzá a tárkonyt, a babérlevelet és a borsot, majd tegyük bele a zöldségeket is. Főzzük kb. 30 percig, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, majd ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis sót, borsot és tárkonyt ízlés szerint. Forraljuk össze, és már tálalhatjuk is.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése