2015. március 10., kedd

Tejfölös-baconos csirkemell őzgerincformában

Ez a csirkevariáció egy méltán kedvelt recept sokkal inkább Atkins-barát változata, amelyben a liszt helyett egy kevés zabkorpát alkalmaztam. Ez a kis csavar az elkészült étel ízén mit sem változtatott - a végeredmény fantasztikus -, azonban mérsékelte annak szénhidrát tartalmát.


Hozzávalók (1 őzgerincformához):


  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 3 tojás
  • 4 csapott evőkanál zabkorpa 
  • 3 evőkanál tejföl
  • Ételízesítő
  • Bors

Elkészítés:


Vágjuk apró kockákra a csirkemellet, majd fűszerezzük borssal és ételízesítővel ízlés szerint. Keverjük össze a zabkorpát, a tojásokat és a tejfölt, majd a sajt felét is keverjük bele a masszába, és végül adjuk hozzá a felkockázott, fűszerezett csirkemellet is. Béleljük ki az őzgerincformát alufóliával, majd tegyük bele (egymás mellé fektetve) a bacon szeleteket. Ezután kanalazzuk a csirkés masszát a formába, majd szórjuk a tetejére a sajt másik felét. Hajtogassuk rá a lelógó a bacon szeleteket. Előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, majd vegyük ki és borítsuk egy másik tepsire. Vegyük le az alufóliát is, majd addig süssük még (kb. 10 percig), amíg jól megpirul a bacon a tetején.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Ihlette: http://www.mindmegette.hu/baconos-csirkemell-ozgerincformaban.recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése