Hozzávalók (2 adag):
- 1 bögre 30%-os tejszín (1 bögre = 2,25 ml)
- 1 bögre víz (1 bögre = 2,25 ml)
- 5 teáskanál cukrozatlan kakaópor
- Eritritol ízlés szerint (kb. 4 púpos teáskanál)
- Fél teáskanál vanília aroma
- Fél teáskanál mandula aroma
- 1 teáskanál őrölt fahéj (vagy 1 db 5 cm-es fahéjrúd)
Elkészítés:
Egy kisebb, tűzálló edényben keverjük össze a tejszínt, a vizet, a kakaóport, az aromákat, a fahéjat és adjunk hozzá eritritolt ízlés szerint.Közepes lángon főzzük fel (de ne forrjon intenzíven), majd jól verjük fel egy habverő segítségével. Vegyük le a tűzről, fedővel és egy konyharuhával takarjuk le, majd hagyjuk állni 2 percig. Ezután ismét verjük fel jól a habverővel, majd azonnal, frissen és melegen tálaljuk.
Díszítésként adjunk minden bögre mellé egy fahéjrudat.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Ihlette: http://www.atkins.com/recipes/mexican-hot-chocolate/895
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése