2015. március 18., szerda

Sűrű tejszínes sajtkrémleves pirított tökmaggal

Nagyon sűrű és krémes... Mmm! Igazi laktató, szívet-lelket melengető sajtleves, amely háromféle sajtból, liszt felhasználása nélkül készül. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, így akár a rohanó hétköznapok menüjébe is könnyedén beilleszthető. A pirítós helyett pirított tökmaggal (vagy esetleg pirított mandulaszeletekkel) érdemes megszórni.


Hozzávalók:

  • 10-15 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 db natúr tömlős sajt (100 g)
  • 2 dl tejszín
  • 2 db leveskocka
  • 4 evőkanál pirított tökmag
  • Szerecsendió
  • Tárkony

Elkészítés:

A leveskockákat főzzük fel 1,5 liter vízzel, majd tegyük bele a sajtokat és lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt felolvad. Forraljuk fel, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük bele a tejszínt. Forraljuk össze ismét, s közben ízesítsük egy kevés szerecsendióval, és - ha szükséges - sóval. Az újraforrást követően keverjünk a levesbe egy kevés tárkonyt. Közben pirítsuk meg a tökmagot, majd tálaláskor szórjunk a levesre belőle.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

2 megjegyzés: