Hozzávalók (2 adag):
- 250 g zsírszegény túró
- 1 doboz natúr joghurt (helyettesíthető pár kanál tejszínnel vagy tejföllel)
- édesítőszer
- fahéj
Elkészítés:
Egy kisebb tálkában törjük össze a túrót, majd keverjük hozzá a joghurtot. Ízlés szerint keverjünk bele 3-4 szem porrá zúzott édesítőszert (vagy használjunk folyékony édesítőt). Alaposan keverjük el az így kapott krémet. Kanalazzuk süteményes tányérra vagy kisebb tálkákba, majd díszítésként szórjuk meg a halmokat fahéjjal. (A fahéj nemcsak szebbé, gusztusosabbá teszi a túrókrémet, hanem finom, különleges harmóniát visz az ízvilágba.)
Továbbfejlesztési lehetőségek: Egy kis cukormentes kakaópor hozzáadásával ízesíthetjük a túrókrémet. (Ekkor ízlés szerint tovább kell édesíteni a masszát). Aki nem az Atkins diéta első fázisában jár, nyugodtan felturbózhatja a túrókrémet pár szem gyümölccsel, esetleg egy kis zabpehely hozzáadásával.
Fontos: Mivel egy adag túrókrém 7,5-8 g szénhidrátot tartalmaz, érdemes ezt a desszertet olyan napokon elkészíteni, amikor minimális szénhidrátbevitel történt. Ne tegyük rendszeressé az elkészítését; inkább csak alkalomadtán vegyük elő ezt a receptet, amikor már "végképp szükség" van egy kicsit édesebb ízre.
Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése