Hozzávalók (2 adag):
- 4 db virsli
- 4 szelet bacon
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 pohár tejföl
- 2,5 evőkanál majonéz
- Fél marék csemege kukorica
- Bors
- Olaj
Elkészítése:
Kezdjünk a salátával, hogy a sajtot frissen, melegen tudjuk találni.Főzzük meg a virsliket, majd vágjuk fel őket vékony karikákra. Közben pirítsuk meg a vékony csíkokra vágott bacont egy evőkanál olajon. Hagyjuk kihűlni őket, s közben vágjuk a hagymát apró kockákra. Ha kihűlt a virsli és a bacon, adjuk hozzá őket a hagymához, majd keverjük hozzájuk a tejfölt és a majonézt. Adjuk hozzá a kukoricát, s végül szórjuk meg az egészet frissen őrölt borssal. (Sózni már nem kell; a bacon sója tökéletesen ízesíti a salátát.) Tálalásig tartsuk hűtőben.
A grillezéshez Hajdú grillsajtot vásároltam, amit a csomagoláson leírtak szerint készítettem el: teflon serpenyőben aranybarnára sütöttem a 4-5 mm vastagságúra vágott szeleteket zsiradék hozzáadása nélkül.
Egy kevés friss zöldséget lehet mellé tálalni; szerintem néhány cikk paradicsom jól illik hozzá.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Szia !
VálaszTörlésMilyen sajtból a legjobb elkészíteni ?
Elnézést, most olvasom közben ,hogy leírtad a sajt fajtáját.
VálaszTörlésSzia! Én Hajdú grillsajtot szoktam használni. Több ízben is kapható, érdemes kipróbálni :)
VálaszTörlésSzia! Én Hajdú grillsajtot szoktam használni. Több ízben is kapható, érdemes kipróbálni :)
VálaszTörlés