2015. január 27., kedd

Baconos tojásmuffin sajttal és lilahagymával

Ne hagyjuk, hogy a diéta alatt beporosodjon a muffin sütőforma! :) Ez a recept egy kiadós reggeliként vagy vacsoraként is megállja a helyét: olyan ez, mint egy "reform ham&eggs".

Hozzávalók:

  • Bacon
  • Sajt (Trappista bele, füstölt sajt a tetejére)
  • Lila hagyma (vagy újhagyma, vagy vöröshagyma)
  • Bors
  • Tojás

Elkészítés:

Kicsit pirítsuk meg a vékonyra szeletelt bacont teflon serpenyőben (olaj nélkül), majd helyezzük az enyhén sült bacon szeleteket a muffin formába úgy, hogy kicsi "bacon kosárkák" jöjjenek létre. Tegyünk a "bacon kosárkákba" néhány darab, kicsi kockákra vágott sajtot és lila hagymát, majd minden kosárkára üssünk 1-1 tojást. Sózzuk a tojásokat ízlés szerint, és szórjuk meg a tetejüket frissen őrölt borssal.

Előmelegített sütőben, légkeveréses módban, 160-170 fokon, 10-15 percig süssük. (A sütési idő attól függően változhat, hogy ki milyen keményen szereti a tojást.) Amikor közel tökéletesre sültek a kosárkák, szórjuk meg reszelt füstölt sajttal a tojások tetejét. Ezután még addig kell sütni, amíg a sajt ráolvad és picit megpirul a tetején.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat! :)

Várom a fenti recept alapján elkészített ételek fotóit hozzászólásban! :)

Ihlette: http://hamihami.hu/tagok/Superkatus/receptek/Ham_and_eggs_kosarka_tojasos_reggeli

2 megjegyzés:

  1. Isteni jó volt, máskor is megsütöm. Elsőre 5 muffin lett, pont elég kettőnknek. :D Elfelejtettem lefotózni, bocsi...

    VálaszTörlés
  2. Jól sikerült, finom volt, de nem jöttem rá a képeket hogyan tudom feltölteni :(

    VálaszTörlés