Hozzávalók:
Sült csirkemellhez:
- 40 dkg csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- Só
- Bors
- Olívaolaj
Öntethez:
- 1,5 dl tejszín
- 1 evőkanál mustár
- 1 tojás sárgája
- 0,5 dl citromlé
- 1 csapott teáskanál bazsalikom
- 1 csapott teáskanál oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- Só
- Bors
Salátához, feltéthez:
- 1 kis fej jégsaláta
- 1 kisebb kígyóuborka (vagy egy nagyobbnak a fele)
- 1-2 fej paradicsom
- 10 dkg szeletelt bacon szalonna (pirított kenyérkocka helyett)
- 5 dkg reszelt parmezán sajt (Grana Padanoval helyettesíthető)
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, majd készítsünk fokhagymás-sós-borsos-olajos pácot, és abban hagyjuk állni 20-30 percig. Amíg a hús pácolódik, készítsük el a mártást és a salátát!Keverjük jól össze a tejszínt, a mustárt, a tojássárgáját, a citromlevet, a bazsalikomot, az oregánót, illetve sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Reszeljük bele a fokhagymákat is, majd keverjük jól össze az egészet. Figyeljünk arra, hogy az öntet se túl híg, se túl sűrű ne legyen.
Alaposan tisztítsuk meg a zöldségeket. Vágjuk a salátát vékony csíkokra, az uborkát pedig kisebb kockákra, majd egy nagyobb tálban keverjük össze őket. Közben a vékony csíkokra vágott bacon szalonnát pirítsuk meg egy evőkanál olajon. Végül kevés olajon süssük aranybarnára a csirkemell csíkokat.
Tálaláskor halmozzunk egy adag salátát a tányérra, rétegezzük rá a húst, majd szórjuk meg pirított baconnel és egy kevés reszelt parmezán sajttal. Tegyünk mellé néhány cikk paradicsomot, s végül öntsük le az egészet az öntettel.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése