Ez egy nagyon könnyen elkészíthető aprósütemény. Aki szereti a kókuszos finomságokat, imádni fogja! Még az Atkins diétások is elkészíthetik olykor-olykor, hiszen a teljes adag összesen kb. 23,4 g szénhidrátot tartalmaz (pekándióval együtt 37,2 g ch-t). 18 sütivel számolva ez mindössze 1,3 g szénhidrátot jelent darabonként (pekándióval együtt 2,1 g ch / db).
Hozzávalók:
- 80 g édesítetlen kókuszreszelék
- 2,5 teáskanál eritritol
- 2 tojás fehérje
- 1 dl cukrozatlan tejszín
- 1/3 teáskanál vanília aroma
- 1/3 teáskanál rum aroma
- 16-18 db pekándió vagy mandula (ahány darab süti lesz)
Elkészítés:
Keverjük össze a tejszínt az édesítővel és az aromákkal. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd keverjük jól össze. Hagyjuk állni 1 órán át. (Ha a keverék az 1 óra elmúltával száraznak látszik, akkor adjunk hozzá még egy kis tejszínt.) Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Verjük fel a tojásfehérjéket, majd óvatosan keverjük bele a kókuszos tejszínbe. Egy teáskanál segítségével készítsük kis kókusz halmokat egy kivajazott tepsire (nekem 18 db lett). Enyhén megnyomkodva tegyünk 1-1 pekándió (vagy mandula) szemet minden sütemény tetejére. Süssük addig, míg kicsit megbarnul (kb. 12-15 perc). Fogyasztás előtt hagyjuk a sütiket kihűlni.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nagyon sokat segít nekem ez az oldal nap mint nap, hálás vagyok érte :) egy kérdés: az eritritolt mennyi xylit helyettesíti? Eddig nem tudtam kapni és nem tudom, hogy megfizethető árban van-e egyáltalán
VálaszTörlésNagyon sokat segít nekem ez az oldal nap mint nap, hálás vagyok érte :) egy kérdés: az eritritolt mennyi xylit helyettesíti? Eddig nem tudtam kapni és nem tudom, hogy megfizethető árban van-e egyáltalán
VálaszTörlés