Hozzávalók:
- 6 tojás
- 1 fej vörös- vagy lilahagyma
- 4 db sajtos virsli
- 100 g szeletelt bacon szalonna
- Trappista sajt
- Só
- Bors
- 1 evőkanál olaj
- Pirospaprika (tálaláshoz, díszítéshez)
- Amit még bele lehet tenni: kolbászkarikák, sonkakockák, füstölt szalonna, gomba, paprika, paradicsom (mielőtt azonban a lecsó irányába kanyarítjuk a rántottát, azért figyeljünk oda, mert a zöldségek észrevétlenül megdobják az étel szénhidrát tartalmát)
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott hagymát pirítsuk üvegesre kevés olajon, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott bacont és azt nem túl szárazra süssük meg. Közben főzzük meg a virsliket, majd vágjuk őket vékony karikákra és adjuk a hagymás baconhöz. Pirítsuk tovább az egészet még néhány percig, amíg a virsli is enyhén megpirul. Ezalatt a tojásokat jól verjük fel egy tálkában, majd öntsük a serpenyőbe a többi hozzávalóra és jól süssük össze az egészet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (A sóval vigyázzunk, mert a bacon jól megízesíti az egészet.) Tálaláskor szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal és pirospaprikával.
Tipp: Ha a gyomrunk számára megterhelő lenne ez az étel kenyér nélkül, javaslom, hogy 1-2 szelet rozsos Abonett kenyeret együnk mellé (ezt az Atkins diéta 1. szakaszában járók is fogyaszthatják, mert 3,2 g szénhidrátot tartalmaz szeletenként).
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése