2015. február 4., szerda

Sajtos-tejfölös csirke (csirkemell / csirkecomb) - Gyermekkorom íze Anyukámtól

Valószínűleg rengeteg családban előfordul valamilyen formából a sajtos-tejfölös sült csirke, nekem azonban ez valahogy mégis olyan egyedi... Nem a különleges hozzávalóktól, nem attól, hogy minimális szénhidrát-tartalma van, hanem inkább az emlékektől: anyukám gyakran készíti, imádja a család - én különösen odáig vagyok azért a finom sós-sajtos-tejfölös léért, amivel bármilyen köret ízét meg lehet kicsit bolondítani. :) Íme a recept:


Hozzávalók:


  • 3 fél csirkemell filé
  • 4 db alsó csirkecomb
  • 1 pohár tejföl
  • 10-15 dkg trappista sajt
  • Margarin
Természetesen a felhasznált húsok csak iránymutatók; el lehet készíteni csak csirkemellből vagy csak csirkecombból is, vagy vegyesen ízlés szerint.


Elkészítés:

A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk, majd margarinnal kikent jénai tálba (vagy tepsibe) helyezzük őket a combokkal együtt. (Szorosan egymás mellé tegyük a húsokat - az sem baj, ha kicsit fedik egymást -, hiszen sütés közben úgyis összemennek egy kicsit.) Sózzuk a húsokat ízlés szerint, majd kenjük meg a tetejüket tejföllel és szórjuk meg reszelt sajttal.

Alufólia alatt kb. 1 óra hosszáig süssük; majd vegyük le az alufóliát és pirítsuk aranybarnára.

Ilyen egyszerű az egész!

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Várom a fenti recept alapján elkészített ételek fotóit hozzászólásban! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése