Hozzávalók:
- 3 fél csirkemell filé
- 20 dkg szeletelt csiperke gomba
- Néhány szál újhagyma (ízlés szerint)
- 1 kis pohár tejföl
- 3 tojás
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- Margarin (vagy vaj)
- Delikát ételízesítő
- Só
- Bors
Elkészítés:
Vágjuk kisebb darabokra a csirkemelleket, picit sózzuk meg őket, majd tegyük a hússzeleteket margarinnal vagy vajjal kikent jénai tálba (vagy tepsibe) szépen egymás mellé. Takarjuk be a húst szeletelt csiperke gombával, majd karikázzunk rá újhagymát ízlés szerint. Szórjuk meg a tetejét egy kevés delikáttal, majd öntsük le a sajtos tejfölös mártással, amely a következőképpen készül:Mártás: Keverjük jól össze a kis pohár tejfölt, a tojásokat és a reszelt trappista sajtot. Pici sóval, borssal ízesítsük.
Miután a mártást a gombás-hagymás csirkére öntöttük, takarjuk be az egészet bacon szeletekkel. Előmelegített sütőben, alufólia alatt süssük 45-60 percig (sütőtől függően). Vegyük le a fóliát és pirítsuk addig, amíg a bacon szép ropogósra pirul.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése