2015. február 24., kedd

Gombás csirkemell sajtos-tejfölös mártással, bacontakaróval

Ez a rakott csirkemell egy különlegesen finom összeállítás, amely zöldségkörethez és egy kis barna rizshez is egyaránt jól passzol. Nemcsak ízletes és laktató, de nagyon mutatós is. A család biztosan értékelni fogja! :)


Hozzávalók:


  • 3 fél csirkemell filé
  • 20 dkg szeletelt csiperke gomba
  • Néhány szál újhagyma (ízlés szerint)
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 tojás
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • Margarin (vagy vaj)
  • Delikát ételízesítő
  • Bors

Elkészítés:

Vágjuk kisebb darabokra a csirkemelleket, picit sózzuk meg őket, majd tegyük a hússzeleteket margarinnal vagy vajjal kikent jénai tálba (vagy tepsibe) szépen egymás mellé. Takarjuk be a húst szeletelt csiperke gombával, majd karikázzunk rá újhagymát ízlés szerint. Szórjuk meg a tetejét egy kevés delikáttal, majd öntsük le a sajtos tejfölös mártással, amely a következőképpen készül:

Mártás: Keverjük jól össze a kis pohár tejfölt, a tojásokat és a reszelt trappista sajtot. Pici sóval, borssal ízesítsük.

Miután a mártást a gombás-hagymás csirkére öntöttük, takarjuk be az egészet bacon szeletekkel. Előmelegített sütőben, alufólia alatt süssük 45-60 percig (sütőtől függően). Vegyük le a fóliát és pirítsuk addig, amíg a  bacon szép ropogósra  pirul.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése