Hozzávalók:
Tészta
- 1 közepes karfiol
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 40 g reszelt parmezán (vagy Grana Padano) sajt
- 40 g reszelt mozzarella
- Só
Pizzaszósz
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál majoranna
- 4 közepes paradicsom
- 2 evőkanál ketchup
- Só
- Bors
- 2 evőkanál olaj
Feltétek
- 150 g szeletelt sült karaj (vagy más sonka)
- 100 g szeletelt bacon szalonna
- 200 g reszelt sajt (trappista vagy mozzarella)
- 1 evőkanál olaj
- További feltét lehet: szalámi, kolbász, sült csirkemell csíkok, stb.
Elkészítés:
Tészta:
A megtisztított karfiolt törjük kisebb darabokra, majd tegyük forrásban lévő, enyhén sós vízbe és pároljuk 5 percig. A roppanósra főtt karfiolokat tésztaszűrővel alaposan csepegtessük le, majd öntsük az egészet kiöntjük egy tiszta konyharuha közepére és jól csavarjuk ki a felesleges vizet.
A kicsavart karfiolt tegyük egy nagyobb tálba, majd botmixer segítségével pürésítsük kicsit (amíg nem maradnak nagyobb darab karfiolok). Adjuk hozzá a 2 tojást, sajtokat, a fűszereket, illetve reszeljük bele a fokhagymákat. Sózzuk ízlés szerint. Robotgép segítségével jól keverjük össze a hozzávalókat.
Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tepsibe, majd fakanállal szépen igazítsuk el olyan vastagra, ahogy tetszik.
Légkeveréses módban süssük kb. 10 percig. Mikor elkezd pirulni, vegyük ki, tegyük rá a szószt és a feltéteket, mérsékeljük a hőmérsékletet 200 fokra, majd addig süssük, ameddig szépen megpirul a teteje.
Pizzaszósz:
Feltétek:
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Ihlette: http://www.nosalty.hu/recept/lisztmentes-pizza
Végre egy rendes tökéletesen jó recept. Kőszönöm
VálaszTörlés