Hozzávalók:
Csokoládéhoz:
- 1 vaníliarúd
- 1,5 dl 20%-os főzőtejszín
- 200 g magas kakaótartalmú (min. 70%-os), hozzáadott cukrot nem tartalmazó étcsokoládé
- 30 g vaj
Kókuszkrémes töltelékhez:
- 5 evőkanál 20%-os főzőtejszín
- 1 evőkanál eritritol
- 5 evőkanál kókuszreszelék
- 10 g vaj
Elkészítés:
A csokoládé elkészítéséhez ezúttal is Stahl Judit trüffel golyó receptjét használtam.
Először a vaníliarúdból kaparjuk ki a kis fekete szemcséket. Egy kisebb lábasba öntsük bele a tejszínt, és adjuk hozzá a vaníliaszemeket a kikapart vaníliarúddal együtt. Forraljuk fel, majd a tűzről levéve hagyjuk állni min. fél órán át, hogy a vanília jól átjárja a tejszínt.
Gőz fölött olvasszuk meg a darabkákra tört csokoládét, majd a tűzről levéve keverjük hozzá a vajat. Szűrőn át öntsük a vajas csokoládéhoz a tejszínt (a vaníliarudat dobjuk ki).
A bonbon-okhoz szükségünk lesz egy kifejezetten arra alkalmas bonbon formába, vagy szilikonos jégkocka készítőre, vagy üres (pl. konyakmeggyes) bolti bonbon műanyag tartójára.
Töltetlen bonbon:
Egyszerűen csak öntsük a csokikrémet a kívánt a formába, majd hűtőben hagyjuk megdermedni.
A töltetlen bonbon-okhoz én szilikonos jégkocka készítőt használtam. Könnyen ki lehetett nyomni a formából a csokikat.
Töltött bonbon:
A csokimasszával vékonyan kenjük ki a (lehetőleg nagyobb méretű) formákat úgy, hogy az oldalukat is bevonjuk. (Én egy régi konyakmeggyes bonbon műanyag tartóját használtam.) Hűtőben hagyjuk állni, amíg elkészítjük a kókuszos tölteléket.
A töltelékhez gőz fölött főzzük össze a tejszínt az eritritollal, majd keverjük bele a kókuszreszeléket. A tűzről levéve adjuk hozzá a vajat is.
A már előkészített csoki burkokat töltsük meg azok háromnegyedéig ezzel a kókuszos krémmel, majd vonjuk be a tetejüket csokival. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
A csokimasszával vékonyan kenjük ki a (lehetőleg nagyobb méretű) formákat úgy, hogy az oldalukat is bevonjuk. (Én egy régi konyakmeggyes bonbon műanyag tartóját használtam.) Hűtőben hagyjuk állni, amíg elkészítjük a kókuszos tölteléket.
A töltelékhez gőz fölött főzzük össze a tejszínt az eritritollal, majd keverjük bele a kókuszreszeléket. A tűzről levéve adjuk hozzá a vajat is.
A már előkészített csoki burkokat töltsük meg azok háromnegyedéig ezzel a kókuszos krémmel, majd vonjuk be a tetejüket csokival. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése