Érdemes időnként beiktatni a tonhalat az étrendünkbe, hiszen kiváló fehérjeforrás, amely nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, szelént, magnéziumot, B3-, B6-, B1- vitaminokat, valamint omega-3 zsírsavat tartalmaz. Íme egy recept, amely bemutatja, hogyan készítsünk tonhal konzervből gyorsan és egyszerűen szinte 0 g szénhidrátot tartalmazó halfasírtot.
Hozzávalók:
- 180-200 g töltőtömegű tonhal konzerv
- Fél fej vöröshagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- Oregánó
- Só
- Bors
- Olaj
Elkészítés:
A tonhal konzervekről csöpögtessük le a lét. Közben vágjuk apró kockákra a hagymát, majd egy tálban keverjük össze a halat és a hagymát. Adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát és a tojást, majd ízesítsük oregánóval, sóval és borssal ízlés szerint. Jól keverjük össze az egészet, majd formázzunk a halas masszából közepes méretű lapos fasírtokat. Forró olajban szépen süssük át a húspogácsák mindkét oldalát.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése