Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- Só
- Bors
- Olaj
- 0.5 l erőleves alaplé
- 2 dl 20%-os főzőtejszín
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál lenmagliszt
- Só
- Bors
- 1-2 evőkanál morzsolt bazsalikom
- 10 dkg bacon
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
- Vaj (tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
Vágjuk vékony szeletekre a megtisztított csirkemellet. Klopfoljuk ki kissé a hússzeleteket, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (nem kell nagyon megsózni, mert a bacon maga is sós lesz, amit később a csirke tetejére teszünk). Kevés olajon egy serpenyőben fehéredésig pirítsuk a szeletek mindkét oldalát.
A mártáshoz tegyünk fel főni 0,5 liter vízben 1 db erőleves kockát. Közben olvasszuk meg a vajat, majd kis lángon keverjük hozzá a lenmaglisztet. Némi pirírás után (a lenmagliszt sötét színe miatt nem hagyatkozhatunk a rántás színére), folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a felforralt erőleves-alaplevet és a tejszínt. Főzzük, amíg kellően sűrű lesz a mártás, majd a tűzről levéve sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adjuk hozzá a bazsalikomot is.
Kivajazott tepsiben (kisebb, magasabb falú tepsire lesz szükség) helyezzük el szépen egymás mellett a csirkemell szeleteket, majd borítsuk be az egészet bacon szeletekkel, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és végül öntsük le az egészet a mártással.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módban 10 percig alufóliával letakarva, majd további 20-25 percig fólia nélkül süssük.
Tipp: Fűszervajas sült répát tálaltam hozzá köretként, ami tökéletesen illett a főétel ízvilágához.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Ihlette: http://www.nosalty.hu/recept/csirkemell-bazsalikomos-besamel-martassal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése