2015. április 22., szerda

Brokkoli-krémleves pirított bacon szalonnával

Az egyik legkiválóbb krémleves-alapanyag a brokkoli. Azon túlmenően, hogy színpompás leves készíthető belőle, magas C-vitamin, folsav- és vastartalma elősegíti a zsírégetést. A pirított bacon és a mandula kombinációja nemcsak pikánsabbá teszi az ételt, hanem - véleményem szerint - tökéletesen helyettesíti a pirított zsemlekockákat is! Íme egy villámgyorsan elkészíthető tejszínes brokkoli-krémleves recept!


Hozzávalók (4-6 adag):

  • 1 fej brokkoli (vagy kb. 40-50 dkg mirelit brokkoli)
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 kis fej vöröshagyma 
  • Bors 
  • Szerecsendió 
  • 2 leveskocka
  • 2 dl 20%-os tejszín 
  • 10 dkg szeletelt bacon 
  • Szeletelt mandula és reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítés: 

A megtisztított, rózsáira szedett brokkolit, a vékony karikákra vágott vöröshagymát és a finomra aprított fokhagymát tegyük fel főni 1,5 liter vízben. Tegyük bele az erőleves-kockákat, és adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót. Forraljuk jól össze, és amikor a zöldségek megpuhultak, botmixer segítségével turmixoljuk össze. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk fel ismét. Közben a vékony csíkokra vágott bacon szalonnát zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk meg. Még különlegesebbé tehető a leves, ha a bacon mellett pirított mandulával is megszórjuk a levest. Ehhez egy másik serpenyőben pirítsunk némi szeletelt mandulát zsiradék hozzáadása nélkül. Tálaláskor szórjuk meg a levest a pirított baconnel és a mandulával, valamint ízlés szerint reszlelt sajttal.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

4 megjegyzés:

  1. Marhahúsleves kockával sokkal ízesebb, mint az erőlevessel, de mindenhogy imádjuk!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lett, koszonom a receptet! En monjuk tobb fokhagymat tettem bele.

    VálaszTörlés