Hozzávalók:
- 6 szelet bacon vékony csíkokra vágva
- 1 kisebb vöröshagyma
- 8 tojás
- 0,5 dl víz
- Só
- Bors
- Olaj
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- Kb. 25 cm átmérőjű hőálló edény, ami a tűzhelyen és a sütőben is használható (pl. jénai tál)
Elkészítés:
Egy evőkanál olajon pirítsuk meg kicsit a vékony csíkokra vágott bacont. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott hagymát és pirítsuk tovább az egészet. Eközben verjük fel a tojásokat, majd öntsük hozzá a vizet, illetve sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amikor a hagyma megdinsztelődött, adjuk hozzá a tojást és a reszelt sajtot, majd jól keverjük össze. (Ezután már ne kevergessük!) Kis lángon addig süssük a tojásos masszát, amíg az alja már dermedt, de a teteje még enyhén folyós. Ezután tegyük a masszát 180 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréses módban addig süssük tovább, amíg a tojás jól átsül és a teteje aranybarnára pirul. Szeletekre vágva tálaljuk frissen, melegen.Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése