Krémlevesekből sosem elég... Ez a lágyan tejszínes zöldség-krémleves különösen simogató lehet a gyomrunknak a nagy ünnepi lakomák után. Alacsony szénhidráttartalma révén méltó része lehet az Atkins diétának a fogyókúra teljes ideje alatt. Ezúttal pirított mandulaszeletekkel helyettesítettem a pirítóst (avagy a pirított kenyérkockát); de igazán pikánssá teszi az összeállítást, ha apróra vágott, pirított bacon csíkokat adunk hozzá. Érdemes kipróbálni!
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Hozzávalók:
- 1 nagy zellergumó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db erőleves-kocka
- 1,5-2 dl 20 %-os főzőtejszín
- Só
- Bors
- Szerecsendió
- Szeletelt mandula (kb. 5 dkg)
- Reszelt trappista sajt (kb. 10 dkg)
Elkészítés:
A megtisztított zellert és a vöröshagymát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát pedig aprítsuk finomra. 1-1,2 liter vízben tegyük fel főni őket. Tegyük bele az erőleves-kockákat, és adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót. Forraljuk jól össze, és amikor a zöldségek megpuhultak, botmixer segítségével turmixoljuk össze. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk fel ismét. Közben a mandulaszeleteket zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk meg. Tálaláskor szórjuk meg a levest reszlelt sajttal és mandulával.Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése