2015. április 10., péntek

Zellerkrémleves pirított mandulaszeletekkel

Krémlevesekből sosem elég... Ez a lágyan tejszínes zöldség-krémleves különösen simogató lehet a gyomrunknak a nagy ünnepi lakomák után. Alacsony szénhidráttartalma révén méltó része lehet az Atkins diétának a fogyókúra teljes ideje alatt. Ezúttal pirított mandulaszeletekkel helyettesítettem a pirítóst (avagy a pirított kenyérkockát); de igazán pikánssá teszi az összeállítást, ha apróra vágott, pirított bacon csíkokat adunk hozzá. Érdemes kipróbálni! 



Hozzávalók: 


  • 1 nagy zellergumó 
  • 1 kis fej vöröshagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 2 db erőleves-kocka 
  • 1,5-2 dl 20 %-os főzőtejszín 
  • Só 
  • Bors 
  • Szerecsendió 
  • Szeletelt mandula (kb. 5 dkg) 
  • Reszelt trappista sajt (kb. 10 dkg) 

Elkészítés: 

A megtisztított zellert és a vöröshagymát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát pedig aprítsuk finomra. 1-1,2 liter vízben tegyük fel főni őket. Tegyük bele az erőleves-kockákat, és adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót. Forraljuk jól össze, és amikor a zöldségek megpuhultak, botmixer segítségével turmixoljuk össze. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk fel ismét. Közben a mandulaszeleteket zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk meg. Tálaláskor szórjuk meg a levest reszlelt sajttal és mandulával.

 Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése