2015. április 14., kedd

Vegyes zöldséges-darálthúsos egytálétel

Az egytálételek gyakran visszatérő vendégei lehetnek az Atkins étrendnek, hiszen a fehérjedús húsok és az alacsony szénhidrát-tartalmú zöldségek vegyítéséből fantasztikus ízkombinációkat lehet kihozni. Pontosan ilyen ez a zöldséges ragura emlékeztető tejfölös-sajtbundás étel is. Amellett, hogy nagyon egyszerű elkészíteni (és igazán keveset kell utána mosogatni!), azt kell, hogy mondjam, Isteni finom! :)


Hozzávalók:


  • 5 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 db közepes méretű sárgarépa
  • 50 g margarin
  • 2 db babérlevél
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • Bors
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál balazsalikom
  • Fél liter csirke alaplé (1 erőleves kocka fél liter forrásban lévő vízben feloldva)
  • 25 dkg zöldborsó
  • Margarin (tepsi kikenéséhez)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 25 dkg reszelt trappista sajt


Elkészítés:

Vágjuk a vöröshagymát és a répát apró kockákra, majd a babérlevelekkel és a kakukkfűvel együtt (valamint némi só hozzáadásával) addig pirítsuk az egészet, míg a hagyma puhára dinsztelődik. Ezután adjuk hozzá a darált húst, majd a hús fehéredéséig pirítsuk tovább. Ekkor adjuk hozzá a paradicsom sűrítményt, a bazsalikomot, valamint sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és jól süssük át az egészet. Adjuk hozzá a csirke alaplevet, majd főzzük mártás sűrűségűre. Végül adjuk hozzá a borsót is, és további öt percig pároljuk. Ezután öntsük a ragut margarinnal kikent, kisebb, de magasabb falú tepsibe, öntsük rá szépen a tejfölt, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módban kb. 25 percig süssük (amíg a tetején a sajt aranybarnára pirul). Tálalás előtt érdemes kb. negyed órát várni, hogy szebben lehessen szeletelni.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Ihlette: http://www.nosalty.hu/recept/pasztorpite

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése