Hozzávalók:
- 5 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 db közepes méretű sárgarépa
- 50 g margarin
- 2 db babérlevél
- 2 teáskanál kakukkfű
- Só
- Bors
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg sűrített paradicsom
- 2 teáskanál balazsalikom
- Fél liter csirke alaplé (1 erőleves kocka fél liter forrásban lévő vízben feloldva)
- 25 dkg zöldborsó
- Margarin (tepsi kikenéséhez)
- 1 nagy pohár tejföl
- 25 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
Vágjuk a vöröshagymát és a répát apró kockákra, majd a babérlevelekkel és a kakukkfűvel együtt (valamint némi só hozzáadásával) addig pirítsuk az egészet, míg a hagyma puhára dinsztelődik. Ezután adjuk hozzá a darált húst, majd a hús fehéredéséig pirítsuk tovább. Ekkor adjuk hozzá a paradicsom sűrítményt, a bazsalikomot, valamint sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és jól süssük át az egészet. Adjuk hozzá a csirke alaplevet, majd főzzük mártás sűrűségűre. Végül adjuk hozzá a borsót is, és további öt percig pároljuk. Ezután öntsük a ragut margarinnal kikent, kisebb, de magasabb falú tepsibe, öntsük rá szépen a tejfölt, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módban kb. 25 percig süssük (amíg a tetején a sajt aranybarnára pirul). Tálalás előtt érdemes kb. negyed órát várni, hogy szebben lehessen szeletelni.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Ihlette: http://www.nosalty.hu/recept/pasztorpite
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése