Íme a tökéletes házi rántott sajt receptje, amit őszintén ajánlok minden rántott sajt rajongónak! :) Tökéletes, mert a tejnek és a dupla panírnak köszönhetően nem folyik ki sütés közben a sajt; és azért is tökéletes, mert a szénhidrát-tartalma minimális. A teljes adag ch-tartalma ugyanis 81,3 g, ami - az én esetemben 11 db sajttal számolva - csupán 7,3 g szénhidrátot jelent adagonként.
Hozzávalók:
- 700 g trappista sajt
- 1 dl tej
- 100 g mandula liszt
- 4 db tojás
- 100 g zabkorpa
- Só
- Szezámmag (ízlés szerint; kb. 2 evőkanál)
Elkészítés:
A sajtot vágjuk fel 1-1,5 cm vastag szeletekre. Öntsük ki a panír hozzávalóit külön tányérokba: a tejet, a mandulalisztet, a felvert és sóval ízesített tojást és a szezámmaggal összekevert zabkorpát.
A sajtszeletet mártsuk bele a tejbe, majd forgassuk bele a lisztbe (így fog a liszt jól rátapadni a sajtra). Ezután forgassuk a sajtot a tojásba. Most ismételjük meg: forgassuk a sajtot még egyszer a lisztbe, utána pedig a tojásba. Végül forgassuk a zabkorpába.
A sajtszeletet mártsuk bele a tejbe, majd forgassuk bele a lisztbe (így fog a liszt jól rátapadni a sajtra). Ezután forgassuk a sajtot a tojásba. Most ismételjük meg: forgassuk a sajtot még egyszer a lisztbe, utána pedig a tojásba. Végül forgassuk a zabkorpába.
Amikor az összes szeletet bepaníroztuk, tegyük az egészet min. 1 órára a fagyasztóba. Csak közvetlenül sütés előtt vegyük ki. (Én reggel szoktam bepanírozni a sajtokat, és csak délben, sütés előtt veszem ki.)
Bő, forró olajban (annyiban, hogy ellepje a szeleteket) addig süssük a sajtokat, amíg aranybarnára pirulnak. Közben fordítsuk is meg, hogy minden oldalról jól átsüljön.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése