2015. április 21., kedd

Vajas sült répa szezámmaggal

Ez a köret garantáltan ízleni fog azoknak is, akik nem rajonganak a sárgarépáért! Szinte bármilyen hús mellé kiváló; így izgalmas színfoltja lehet az Atkins diétának. Ha egy különlegesen finom köretre vágyunk, vagy éppen a nyers zöldsaláta unalmassá válik a diéta alatt, akkor mindenképp érdemes elkészíteni ezt a kellemesen fűszeres sült répa köretet. 



Hozzávalók (2 adag):


  • 50 dkg sárgarépa (kb. 4 db közepes)
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 evőkanál szeletelt petrezselyem
  • 1 evőkanál morzsolt lestyán
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés:

A megtisztított, meghámozott répát vágjuk fel kisujjnyi hasábokra. Főzzük "roppanósra" annyi ételízesítős vízben, ami éppen ellepi a répákat. Eközben a vajat melegítsük fel egy serpenyőben,
majd a lecsöpögtetett répát forrósítsuk fel benne. (Kevergetés helyett inkább csak óvatosan rázogassuk a zöldséget, nehogy összetörjön.) Adjuk hozzá a petrezselymet, a lestyánt, a szezámmagot, és reszeljük bele a fokhagymát is, majd pár percig karamellizáljuk az egészet. Tálalásig tartsuk melegen.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Ihlette: http://www.nosalty.hu/recept/szezammagos-vajas-karotta

2 megjegyzés: