Hozzávalók (2 adag):
- 50 dkg sárgarépa (kb. 4 db közepes)
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 evőkanál szeletelt petrezselyem
- 1 evőkanál morzsolt lestyán
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A megtisztított, meghámozott répát vágjuk fel kisujjnyi hasábokra. Főzzük "roppanósra" annyi ételízesítős vízben, ami éppen ellepi a répákat. Eközben a vajat melegítsük fel egy serpenyőben,majd a lecsöpögtetett répát forrósítsuk fel benne. (Kevergetés helyett inkább csak óvatosan rázogassuk a zöldséget, nehogy összetörjön.) Adjuk hozzá a petrezselymet, a lestyánt, a szezámmagot, és reszeljük bele a fokhagymát is, majd pár percig karamellizáljuk az egészet. Tálalásig tartsuk melegen.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)
Ihlette: http://www.nosalty.hu/recept/szezammagos-vajas-karotta
Ez nagyon tetszik nekem!:)
VálaszTörlésTuti elkészítem legközelebb!
Nagyon szeretem :) Rendszeres vendég nálunk!
VálaszTörlés